Saturday 1 December 2012

Бебешката къща

       Серама е дребна порода кокошки, снася яйца редовно и това е начина по който се размножава. Добри мътачки са и грижовни майки, но има възможност яйцата да се излюпват и с помощта на инкубатор. Пиленцата се излюпват обикновено един ден по рано около 20-я ден. Много жизнени са, но както всички пиленца до заместване на бебешкия пух с пера се нуждаят от топлина. Затова след като изсъхнат в инкубатора се преместват под нагряваща ел.крушка която замества мама. Температурата е 36 градуса и постепенно се намаля. Пиленцата сами  показват нужната им температура с отдалечаване или приближаване към източника на топлина.
        Това е моята универсална бебешка къща. Малки отделения за най-малките - те обичат да се гушкат едно в друго. Преградните стени се махат за по големите пиленца. Мрежа отдолу за добра хигиена. Скари под мрежата за лесно почистване. Хранилките и поилките за канари -са много подходящи за дребните сладури.






кокошки Серама




пиленца, серамки, инкубатор, люпилня, излюпване на пиленца, пиленца на един ден, люпене на серама, люпене на пиленца, инкубация, електрически крушки, къща за бебета, клетка, кафез, волиера, топлина, 

22 comments: